Novice

32. skupščina SAD

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

V sredo, 20. marca 2019 ob 16.30 v prostorih Zavarovalnice Triglav na Verovškovi ulica 60b, bo na sporedu nova skupščina Slovenskega aktuarskega društva. Med drugim nam bo David Bogataj predstavil svoje delovanje v okviru AAE, ki je pripeljalo tudi do publikacije na temo izzivov staranja v EU, do katere lahko dostopate na tu.
 

   

Aktuarska delavnica

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Slovensko aktuarsko društvo 22. in 23. maja prireja delavnico na temo aktuarskega inženiringa, ki jo bo vodil Frank Cuypers. Vse potrebne informacije najdete tu.

Vljudno vabljeni!

 

   

ASTIN vabi v svoje vrste

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

ASTIN (ACTUARIAL STUDIES IN NON-LIFE INSURANCE), globalna aktuarska sekcija za študije iz premoženjskih zavarovanj pri IAA, vabi vse zainteresirane k včlanitvi. S tem se pridobi dostop do najbolj aktualnih raziskav, možnih ugodnosti pri bodočih seminarjih, mreže članov s podobnimi interesi itd..

ASTIN letno poročilo 2017/2018 je na voljo na tej povezavi.

Ogledate si lahko tudi promocijski video.

 

   

Stališče AZN o nosilcu aktuarske funkcije

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Agencija za zavarovalni nadzor - AZN je objavila stališče glede 2. točke prvega odstavka 169. člena ZZavar-1. 169. člen govori naslednje:

169. člen (Nosilec aktuarske funkcije)                                                                                                                                                                                      

(1) Nosilec aktuarske funkcije izpolnjuje pogoje iz 1. točke drugega odstavka 52. člena tega zakona, če:

1.    ima znanje s področja aktuarstva in finančne matematike;

2.    je vsaj zadnji dve leti pred pooblastitvijo opravljal aktuarsko funkcijo ali naloge pooblaščenega aktuarja na portfelju, ki je primerljiv s tistim, za katerega bo odgovoren kot nosilec aktuarske funkcije oziroma je vsaj zadnji dve leti pred pooblastitvijo opravljal naloge, ki jih nadzira, kontrolira oziroma koordinira nosilec aktuarske funkcije ali pooblaščeni aktuar, na portfelju, ki je primerljiv s tistim, za katerega bo odgovoren kot nosilec aktuarske funkcije.

(2) Agencija za zavarovalni nadzor predpiše vsebino znanja s področja aktuarstva in finančne matematike iz 1. točke prejšnjega odstavka.

 

Stališče agencije je dostopno na povezavi.

Pomembno novico predstavlja dejstvo, da je pogoj iz 2. točke prvega odstavka izpolnjen, kadar je nosilec aktuarske funkcije polnopravni član aktuarskega društva, ki je polnopravni član IAA (International Actuarial Association). Slovensko aktuarsko društvo je polnopravni član IAA.

   

Page 1 of 3