Knjižnica SAD

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

S 1.1.2012 so člani Slovenskega aktuarskega društva oproščeni plačila vpisnine v Matematični knjižnici (FMF, Jadranska 19, Ljubljana), ki je/bo po sklepu Skupščine SAD tudi knjižnica SAD. Za včlanitev je potreben osebni dokument.


Članom Matematične knjižnice je omogočeno:

- Izposoja gradiva (knjižnica je odprta od ponedeljka do petka, od 7.00 do 15.00). Izjemoma lahko knjižničarji članom gradivo pustijo v recepciji na Jadranski 19 in ga ti lahko prevzamejo tudi po 15. uri, v času odprtosti stavbe. Na isti način se lahko gradivo vrne.

- Rok izposoje za knjige je 1 mesec, izjemoma krajši čas. Člani lahko rok izposoje za knjige podaljšajo največ petkrat. Po petih podaljšanjih  morajo knjige prinesti v knjižnico na vpogled. Če knjige niso rezervirane, si jih lahko ponovno izposodijo.

- Revij, diplomskih nalog in arhivskega gradiva se ne izposoja na dom.

- Pogosto v knjižnici hranijo le po en izvod knjige, zato velja tihi dogovor: če nekdo ima izposojeno knjigo, pa jo potrebuje drugi član knjižnice, se za knjigo prosi; za rok izposoje se potem dogovori individualno. Od članov knjižnice se pričakuje, da na tako prošnjo knjigo vrnejo čim prej.

- Podatke o gradivu, ki ga hranijo v knjižnici je mogoče najti prek spleta v sistemu COBISS/OPAC
(Matematična knjižnica ali COBIB).

- Oddaljeni dostop do revij oz. polnega besedila člankov iz revij je omogočen le zaposlenim in študentom na UL. Ostali člani knjižnice lahko do revij in povzetkov člankov dostopajo od doma preko sistema COBISS/OPAC, do polnega besedila pa le v knjižnici oz. jim iz knjižnice na prošnjo pošljemo datoteko z iskanim člankom, če je ta dostopen v knjižnici.

- V knjižnici po potrebi za člane uredijo tudi medknjižnično izposojo iz drugih knjižnic v Sloveniji ali tujini. Plačilo te storitve je odvisno od ponudnika; okvirna cena je od 3 do 40 EUR.