Strokovne ekskurzije

Attention: open in a new window. PDFPrint

Strokovne ekskurzijePomembno vlogo pri organizaciji izobraževalnih dejavnosti s področja aktuarstva prevzema slovensko aktuarsko društvo tudi z organizacijo strokovnih ekskurzij, preko katerih naj bi se člani društva seznanili predvsem z delovanji aktuarskih društev in aktuarjev drugod po svetu. Slovensko aktuarsko društvo je do sedaj organiziralo dve strokovni ekskurziji, in sicer v London oktobra 1999 ter v München in Köln marca 2001.

Udeleženci strokovne ekskurzije v Londonu so se podrobneje seznanili z delovanjem angleškega aktuarskega društva, obiskali pa so tudi življenjsko zavarovalnico ter angleško agencijo za zavarovalni nadzor (Government Actuary's Department). Na sedežu aktuarskega društva so kot opazovalci sodelovali pri razpravi o vrednotenju pokojninskih skladov in njihovih tržnih vrednostih.

Gostitelj druge strokovne ekskurzije je bila nemška pozavarovalnica München Re, ki je pripravila predavanja s temami iz področja življenjskih in zdravstvenih zavarovanjih, k sodelovanju pa so povabili tudi nemško zavarovalno

združenje, čigar predstavnik je pripravil predavanja o razvoju avtomobilskih zavarovanj v Nemčiji. V Kölnu so udeleženci ekskurzije obiskali sedež nemškega aktuarskega društva ter podrobneje spoznali njegovo delovanje.